Ga naar hoofdtekst

Activiteiten - Lessen

Is uw kind gek van pony's? Laat uw zoon of dochter dan paardrijden in onze manege!

Wij bieden groepslessen en privé-lessen aan op verschillende niveaus.

Wij zijn gespecialiseerd in:
- rijlessen op pony's voor kinderen vanaf 5 jaar
- rijlessen op paarden voor de jeugd
 

Groepslessen

De groepslessen gaan wekelijks op een afgesproken vaste dag en uur door. In een groeples rijdt elke ruiter individueel, d.w.z. dat er niet in een rij achter elkaar wordt gereden. Door deze manier van lesgeven leert iedere ruiter zelf stoppen, versnellen, afwenden, ... Er is een maximum aantal van 10 ruiters per lesuur vastgelegd, zo kunnen wij de kwaliteit van de les garanderen. Tijdens ieder lesuur worden de drie basisgangen geoefend, namelijk stap, draf en galop. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan andere rijtechnieken. Elke ruiter die dit wenst kan de laatste 10 minuten meespringen op zijn niveau. De groepsles is zowel voor recreatieve als competitieve ruiters. Er is steeds hulp om U te helpen opzadelen.

Privélessen

Individuele lessen voor iedereen die dit wenst. De inhoud en doelstelling wordt besproken en op maat aangepast. Deze lessen zijn zowel voor recratieve als competitieve ruiters met zowel een eigen pony/paard als met een manege pony/paard. Voor beginnende ruiters die nog nooit hebben gereden, wordt aangeraden om eerst enkele privélessen te volgen. Op deze manier kunnen zij achteraf vlot deelnemen aan de groepslessen.
 

Lesgevers

De lesgevers van manege Liefsoens hebben allen jarenlang ervaring in de paardensport. Hierdoor kunnen we iedereen een les op maat aanbieden. Een groepsles bestaat uit maximum 10 ruiters zodat de lesgever iedere ruiter individueel kan begeleiden.

De lessen worden gegeven door Lindsay Thoelen, Fien Gilissen, Amber Scheurmans, Sarah Scheurmans, Sam Benaerts, Valerie Peeters,  Isabelle Liefsoens en Eddy Guisson.

 

Goed om te weten:

- wij geven les op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag. De overige dagen kunnen de pony's en paarden rusten!

- al onze zadels zijn uitgerust met veiligheidsbeugels

- het dragen van een veiligheidshelm (tok) is verplicht

- tok en beschermingsvest liggen ter beschikking

- de deelnemers moeten minimaal 20 minuten voor aanvang van de lessen aanwezig zijn om de pony te borstelen en op te zadelen

-lid en verzekerd zijn is verplicht

- wij werken met een 10- wekensysteem, de eerste 2 lessen kunnen wel afzonderlijk betaald worden zodat u er zeker van bent dat uw kind het leuk vindt op onze manege!

-Wij behaalde het competitief en recreatief kwaliteitslabel jeugdsportproject bij de VLP

Foto's

Ga naar top